Ocupació solidària amb la lluita dels barris

Dissabte 18 de gener / 16.30 h / CAP La Riera (La Riera, 7)

El passat dimecres 8 de gener les veïnes de Rocafonda i les persones que des del primer moment han sentit com a pròpia la lluita per la sanitat pública a la ciutat de Mataró, ocupaven per primera nit el CAP de Rocafonda-Palau. Era la primera de moltes nits en què el barri manifestava la seva frustració pel desmantellament de la sanitat pública i els serveis que haurien de garantir els drets socials. A poc a poc la resposta s’ha anat estenent i el dimecres 15 de gener les veïnes de Cerdanyola convocaven al CAP del Camí del Mig el que havia de ser la primera nit del que declaraven com una ocupació indefinida.

En aquest context de Mataró en lluita per la sanitat pública un grup de veïnes usuàries del centre decidim organitzar-nos per ocupar el CAP de la Riera el pròxim dissabte 18 de gener. Proposem una ocupació delimitada, de cap de setmana, programant xerrades i tallers i amb una clara intenció:

· Acostar i difondre la lluita dels barris al centre de Mataró.

· Assenyalar les mancances en equipaments i plantilla de treballadores, que provoca una regressió en la qualitat de l’assistència sanitària pública (llistes d’espera per intervencions i o a la sala d’urgències).

· Estendre les reivindicacions a la denúncia de la privatització deliberada dels serveis públics. Volem denunciar la transferència de diners públics al sector privat i l’externalització dels serveis sanitaris i el consegüent enriquiment de les empreses privades (menjador, neteja, però també proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i rehabilitació).

· Posar el focus en les retallades ideològiques i la corrupció que hi ha darrere les decisions en política sanitària.

· Reivindicar l’assistència universal, rebutjant totes aquelles polítiques que pretenen excloure als nouvinguts o desocupats de més de 26 anys sense cotització a la Seguretat Social.

Tot això ens porta a la necessitat de recordar que hi ha vertaders responsables a qui cal assenyalar, responsables d’aquestes decisions polítiques que ens afecten totes. La sanitat pública és un dret cada vegada més privatitzat i excloent, i hem de ser entre totes que deixem d’invisibilitzar aquesta pèrdua i comencem a treballar per a recuperar el que ens estan robant, per i des de la gent del poble. És per tot això que us convidem a participar d’aquesta ocupació.

La Salut no és un negoci.

Ben aviat es publicarà la programació d’actes prevista durant l’ocupació.

cartell-centre-011

Ocupación solidaria con la llucha de los barrios

Sábado 18 de Enero / 16.30 h / CAP La Riera (La Riera, 7)

El pasado miércoles 8 de enero las vecinas de Rocafonda y las personas que des del primer momento han sentido como propia la lucha por la sanidad pública en la ciudad de Mataró, ocupaban por primera noche el CAP de Rocafonda-Palau. Era la primera de muchas noches que el barrio manifestaba su frustración por el desmantelamiento de la sanidad pública y los servicios que deberían garantizar los derechos sociales. Poco a poco la respuesta se ha ido extendiendo y el miércoles 15 de enero las vecinas de Cerdanyola convocan en el CAP de Camí del Mig la primera noche de lo que declaran como una ocupación indefinida.

En este contexto de Mataró en lucha por la sanidad pública, un grupo de vecinas usuarias del centro hemos decidido organizarnos para ocupar el CAP de La Riera el próximo sábado 18 de enero. Proponemos una ocupación delimitada, de fin de semana, programando charlas y talleres y con una intención clara:

· Acercar y difundir la lucha de los barrios al centro de Mataró.

· Señalar las carencias en equipamiento y plantilla de las trabajadoras, que provoca una regresión en la calidad de la asistencia sanitaria pública (listas de espera por intervenciones y o en la sala de urgencias).

· Trasladar las reivindicaciones a la denuncia de la privatización deliberada de los servicios públicos. Queremos denunciar la transferencia de dinero público al sector privado y la externalización de los servicios sanitarios y el consecuente encarecimiento de las empresas privadas (comedor, limpieza, pero también pruebas diagnósticas, intervenciones quirúrgicas y rehabilitación).

· Poner el foco de atención en los recortes ideológicos y la corrupción que hay detrás de las decisiones en política sanitaria.

· Reivindicar la asistencia universal rechazando todas aquellas políticas que pretenden excluir a las personas migradas o desocupadas de más de 26 años sin cotización en la Seguridad Social.

Todo esto nos lleva a la necesidad de recordar que hay verdaderos responsables a los que se debe señalar, responsables de estas decisiones políticas que nos afectan a todas. La sanidad pública es un derecho cada vez más privatizado y excluyente, y debemos ser entre todas las que dejemos de invisibilizar esta pérdida y empecemos a trabajar para recuperar lo que nos están robando, para y desde la gente del pueblo. Es por todo esto que os invitamos a participar de esta ocupación.

La salud no es un negocio.

Pronto se publicara la programación de actos prevista durante la ocupación.

cartell-centre-011-caste

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s