Carta oberta de l’assemblea veïnal a l’equip professional del CAP de Rocafonda – El Palau

Bon dia amics i amigues.

Com bé sabeu la nostra reivindicació i ocupació, durant 41 nits i dies, del CAP començà per l’estimació i agraïment envers dues doctores que, per decisions incomprensibles per a nosaltres, canviaven de lloc de treball.

Però al llarg d’aquest procés ens hem adonat que les problemàtiques d’aquest CAP, com les de molts altres, van molt més enllà del canvi de lloc d’uns metges i tenen més a veure amb les retallades, l’externalització i, en definitiva, amb un intent clar de privatització del nostre sistema català i públic de salut.

En aquest procés us volem donar les gràcies per la vostra comprensió durant l’ocupació. Nosaltres hem intentat tenir respecte tant envers les instal·lacions com les persones que treballeu al CAP i creiem que ho hem aconseguit.

També us agraïm que heu estat al nostre costat, discretament, però donant-nos força i serenitat per mantenir la lluita. Gràcies, equip del CAP.

Però, com a Assemblea Veïnal, hem anat elaborant, assemblea a assemblea, nit a nit, que, des de la visió d’usuaris, havíem de treballar també per millorar tot allò que sigui possible, amb el nostre compromís col·lectiu, del funcionament del CAP.

Hem aconseguit de l’ICS i del CatSalut algunes millores per al CAP que ja coneixeu bé. N’estem contents, tot i que les considerem del tot insuficients.

Amb la finalitat de millora del CAP, ha començat el seu treball la TAULA TRIANGULAR, dita per part de l’ICS TAULA PARTICIPATIVA. Però com que el nom no fa la cosa i el que ens importa és el que hi puguem aconseguir, ara us volem fer una demanda:

· La idea d’aquesta TAULA és que sigui representativa dels tres sectors que, a parer nostre, hi ha al CAP:

· Equip professional format per: administratius, infermeria i metges.

· Representants de la direcció.

· Representants dels usuaris: membres de les AV i persones triades per l’Assemblea Veïnal.

· A la primera reunió no ens quedà clar que des de la direcció se us hagi informat de les característiques i transcendència de la TAULA.

· I aquí ve la demanda: Us agrairíem moltíssim que, sense desmerèixer en absolut les persones que varen participar en la primera trobada, les persones que vinguin en representació de l’equip professional siguin elegides per vosaltres i no triades per la direcció del centre, que té moltes i importants tasques, però no la de decidir qui ha de representar els treballadors.

· Dijous hi torna a haver una altra reunió de la TAULA. Seria molt maco que, per la part laboral ja hi assistissin els/les representants que hàgiu escollit o confirmat vosaltres.

· Segur que amb aquesta representativitat verdadera, podrem fer molta feina! Tenim un mateix objectiu compartit.

· Sense que vosaltres els/les hàgiu elegit no serà una tasca real i positiva, sinó fictícia, que portaria a malentesos i desunió.

Aprofitem també per dir-vos que, en l’àmbit de Mataró i comarca s’han començat reunions per preparar mobilitzacions per a la millora del funcionament de l’hospital, els especialistes i altres CAP, ja que entenem que, per la nostra dignitat, no podem permetre demores, llistes d’espera ni metges treballant en condicions professionals retallades.

Us convidem a participar en les reunions que organitza la Coordinadora per la sanitat pública de Mataró – El Maresme, eix central d’aquest procés. Ja us anirem informant.

Us agraïm tot el que feu per a nosaltres i desitgem que durant molts anys pugueu treballar amb els recursos materials necessaris i suficients, ja que els recursos personals i professionals, ja sabem per experiència que els teniu! Durant molts anys, des que el CAP era a l’Avinguda del Perú, hem pogut constatar la qualitat del vostre treball, malmesa sovint per problemes externs a la vostra voluntat.

Vosaltres sou una gran part de la nostra salut i del nostre benestar! Sou molt importants per a nosaltres.

Esperem aquest dijous els vostres representants, elegits per vosaltres a la taula triangular o participativa.

Moltes gràcies per la vostra atenció i col·laboració.

assem

Assemblea Veïnal de Rocafonda
Rocafonda, 24 de març de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s